Spring naar de inhoud

Over ons

ONZE WASSERIJ

Wasserij St. Lucie groeide sinds haar oprichting in 1949 uit van een klein éénmansbedrijf tot een moderne, gespecialiseerde industriële wasserij.

oud logo wasserij

HISTORIEK VAN ONS BEDRIJF

Wasserij St. Lucie werd in 1949 te Rijkevorsel opgericht door Jef Van Looveren. In de beginjaren legde de wasserij, die toen een éénmansbedrijf was, zich volledig toe op witwas voor particulieren. In 1969 breidde het bedrijf dankzij de economische hoogconjunctuur en het nuchtere bestuur onder Jef Van Looveren een eerste maal uit.

In 1986 liet Jef Van Looveren het bedrijf over aan een nieuwe generatie bedrijfsleiders. Geheel in lijn met de visie van het nieuwe management werd het bedrijf vervolgens stelselmatig omgevormd van een wasserij voor particulieren tot een moderne wasserij gespecialiseerd in de reiniging van bedrijfslinnen. In deze nieuwe strategie werd tevens een fikse uitbreiding van het dienstenpakket voorzien: St. Lucie begon nu ook met het verhuren van antistofmatten en rolhanddoekapparaten.

Als gevolg van het snelgroeiende klantenbestand groeide ook het personeelsbestand uit tot 6 mensen. Dit zorgde ervoor dat de vestiging in Rijkevorsel al snel te klein werd en niet meer aan de noden van een modern bedrijf kon voldoen. Een tweede uitbreiding drong zich dan ook op. Aangezien er op het bedrijfsterrein in Rijkevorsel geen uitbreidingsmogelijkheden meer waren zag St. Lucie zich genoodzaakt een nieuwe vestigingsplaats te zoeken. Deze werd in 1991 gevonden in de Ambachtsstraat op het industrieterrein Malle-Zuid. Tegelijkertijd werd de éénmanszaak omgezet in een BVBA.

In 1992 werd begonnen met de bouw van een gloednieuw bedrijfspand met een oppervlakte van 400 m2 en in juni van datzelfde jaar werd de nieuwe wasserij in gebruik genomen. In diezelfde periode werd ook de volledige omschakeling naar het nieuwe cliënteel afgerond waardoor St. Lucie nu uitsluitend buniness to business georiënteerd was. Van het oorspronkelijke cliënteel bleven nu enkel nog sportclubs over.

De brand die het bedrijfspand in 1995 in de as legde werd door het management aangegrepen als een kans het bedrijf te moderniseren: St. Lucie werd amper twee maand na de brand heropgestart met een volledig vernieuwd machinepark en het personeelsbestand werd uitgebreid tot 9 man.

Doordat het bedrijf bleef groeien volgde in 1999 nogmaals een uitbreiding: de oppervlakte van de de bedrijfshal werd opgetrokken tot 1000m2, de capaciteit van het machinepark steeg en het personeelsbestand werd opgetrokken tot 12 mensen.

Tot op heden groeit de wasserij nog steeds: er zijn nu 22 personeelsleden in dienst die zowel in de administratie, de logistiek, de verkoop en de wasserij aan de slag zijn. Bovendien beschikt St. Lucie over een modern wagenpark van 4 lichte vrachtwagens. St. Lucie spitst zich vandaag hoofdzakelijk toe op het wassen van bedrijfs- en veiligheidskledij en het verhuren van antistofmatten en rolhanddoekapparaten. Ondertussen biedt St. Lucie echter ook een flexibele service aan waarin meerdere diensten in een all-in totaalpakket aangeboden worden. Dit pakket omvat onder andere een hersteldienst alsook het aanbrengen van logo’s, barcodes en opdruk op bedrijfskledij. De doelstelling van deze uitgebreide service is het vergemakkelijken van de organisatie en controle voor de klant.